Обласне Комунальне Некомерційне Підприємство

Чернівецький Обласний Медичний Діагностично-Реабілітаційний Центр

м. Чернівці, вул, Небесної Сотні, 5а

fb google

Пн-Пт: 8:00 - 18:00

Сб: 8:00 - 13:00

Езофагогастродуоденоскопія

Під час виконання дослідження проводиться обстеження стравоходу, шлунка та дванадцятипалої кишки на предмет виявлення запальних процесів слизової, наявності ерозій, виразок, доброякісних та злоякісних новоутворень та їх ускладнень (стенози, кровотечі, перфорації, пенетрації), хвороби оперованого шлунка, синдрому Мелорі-Вейса, дивертикулярної хвороби, варикозного розширення вен стравоходу, патологічних змін Фатерового соска, кили стравохідного отвору діафрагми, рубцевих змін та сторонніх тіл. Для верифікації діагнозу проводиться забір матеріалу на цитологічне та морфологічне дослідження, а також на наявність Campilobacter pylori.

Обстеження проводиться на ендоскопічні апаратурі виключно японських фірм "OLYMPUS" та "FUJINON".
Є можливість відео фіксації обстеження. 
При необхідності обстеження проводиться при загальному знечуленні.

Підготовка до обстеження

Напередодні легка вечеря не пізніше 19 години, вранці в день обстеження утриматись від прийому їжі та рідини. З собою мати рушник.

Дослідження проводять завідувач відділом ендоскопії Білик Валентин Іванович, лікарі Наврата Валерій Михайлович, Бобик Сергій Васильович, Новак Ігор Павлович, Буймістр Геннадій Іванович, Гоменюк Богдан Сидорович, Гудзоватий Зіновій Ярославович, Кирилюк Олександр Миколайович.

Кабінети: 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208