Обласне Комунальне Некомерційне Підприємство

Чернівецький Обласний Медичний Діагностично-Реабілітаційний Центр

м. Чернівці, вул, Небесної Сотні, 5а

fb google

Пн-Пт: 8:00 - 18:00

Сб: 8:00 - 13:00

Відділ ультразвукової діагностики

Історія ультразвукової діагностики Буковини -це одна з найважливіших ланок у системі медицини, яка розпочалася ще в 90-х роках. В історичному плані ультразвукова діагностика є відносно новим розповсюдженим обстеженням, яка за останнє десятиліття зробила неймовірний крок і стала одним з основних методів візуалізації в клініці. Це обстеження ще називають ультрасонографією, який є єдиним безпечним методом відображення стану органів людського організму. Своєю нешкідливістю для пацієнта, безболісністю, неінвазивністю, відносною економічністю та простотою, цей метод завоював право використовуватись як на ранніх етапах обстеження (скрінінг-метод), так і на етапі кінцевої постановки діагнозу. В останні роки ультразвукова діагностикаі надалізазнаєреволюційного прориву в розробці нових технологій, які за оцінкою провідних фахівців перетворили її в домінуючий метод медичної візуалізації. Вищезазначені дсягнення променевої діагностики збудувалифундаменті створили умовидляподальшого розвиткуїїдіагностичного потенціалу в третьому тисячолітті. Враховуючи всі успіхи, наукове дослідження ультразвуку продовжується, і сьогоднішні ідеї завтра стануть технологією.

Діагностична точність ультразвукового методу діагностики суттєво залежить від лікаря і визначається не тільки спеціальними знаннями, але й знанням анатомії, фізіології, терапії, хірургії та інших медичних предметів. Враховуючи труднощі в постановці діагнозу, досвід лікаря ультразвукової діагностики на основі аналізу всієї клінічної картини часто допомагає скоротити термін обстеження хворого, встановити правильний діагноз та допомогти клініцисту скласти план подальших необхідних досліджень.Порівняно з іншими методами, які дають можливість заглянути всередину людського тіла, ультрасонографія має суттєві переваги: апарат можна підвести до важкохворого пацієнта або виїхати в важкодоступні місця до хворого; немає переконливих доказів шкідливої дії ультразвукових променів, які застосовують для того, щоб отримати зображення; саме зображення подається на екран відразу, в реальному часі; значна кількість інформації, яка отримується під час проведення дослідження та економічність дослідження.

Відділ УЗД ОКНП "Чернівецький обласний медичний діагностичний центр" багатий на свої традиції, бо працюють тут самовіддані, досвідчені лікарі, котрі впродовж кількох поколінь стоять на захисті здоров’я наших громадян. Гордістю відділу є лікарі, які досконало володіють сучасними методиками, багато сил та енергії віддають вдосконаленню та впровадженню в медичну практику цілого ряду діагностичних методів в області променевої діагностики з використанням найсучасніших діагностичних прийомів – Буймістр Наталія Іванівна, Білоусова Людмила Олегівна, Жуковська Валентина Семенівна, Кирилюк Оксана Василівна, Костриця Алла Михайлівна, Маниліч Алла Василівна, Петрюк Тетяна Анатоліївна, Тіткова Світлана Вікторівна, Хорошавін Володимир Вікторович. Лікарі відділу зацікавлені навчатися, удосконалюватися, наполегливо працювати та брати участь у створенні нових медичних технологій.

Історію сучасного відділу не можна розглядати без її конструктивної праці між відділами ОКНП "Чернівецький обласний медичний діагностичний центр"  з метою покращення задоволення об’єктивних потреб населення у якісній медичній допомозі:

- з обласним центром антенатальної охорони плоду та медичної генетики,центром планування сім’ї та репродукції людини щодо вирішення першочергових проблем звідтворення та примноження людського потенціалу держави;

- з відділами променевої, ендоскопічної та функціональної діагностики, відділом клініко-діагностичних та цитоморфологічних досліджень: з діагностики, збереження та зміцнення здоров’я населення і профілактики захворювань;

- з відділом прийому хворих та консультацій з надання якісної медичної допомоги шляхом комплексної розбудови управлінських, інформаційних, комунікаційних та інших компонентів.

Діагностичні дослідження у відділі виконуються за допомогою ультразвукових систем преміального сегменту « EPIQ G7», Affiniti70G» та «EnVisorHD» фірми PHILIPS. Оснащені передовими технологіями в поєднанні з фірмовими датчикамиx xMATRIX забезпечено найвищий рівень робочих характеристик, що дає змогу досягнути нового рівня клінічної інформативності. Наявністьтакогообладнання розширюєспектр ультразвукових досліджень, які проводяться у відділі, відтак данасферадіагностикивиходитьна новий, більш досконалий рівень розвитку.

Основним напрямком робіт, що здійснювались протягом років роботи булопроведення наступних досліджень:

♦ Трансабдомінальні ультразвуковідослідження органів гепатобіліарної системи з використанням сучасних протоколів

♦ Трансабдомінальнідослідження сечостатевої системи у чоловіків, включаючиоргани мошонки та статевого органу:

  • нирки, наднирники
  • сечовий міхур з визначенням залишкової сечі
  • передміхурова залоза
  • калитка  (яєчка)
  • статевий орган
     
  • з використанням внутрішньопорожнинних датчиків(інтраректальнідослідження передміхурової залози та стінок прямої кишки)

♦ Трансабдомінальнідослідження сечостатевої системи у жінок:

  • з використанням внутрішньопорожнинних датчиків (інтравагінальнідослідження жіночих статевих органів)

♦ Ультразвукові дослідження поверхневих структур:

  • щитоподібна залоза
  • молочні залози
  • слинні залози
  • лімфатичні вузли
  • м'які тканини
  • суглоби та кістки

♦ Сучасні технології за допомогою кольорового доплерівського та енергетичного картування:

  • судинчеревної порожнини
  • ниркових судин
  • судин малого тазу
  • перфузія паренхіми щитоподібної та молочної залоз залози і ступінь васкуляризації вузлових утворень
  • доплерографія регіонарних лімфатичних вузлів
  • кольорове доплерівське картування та енергетичне доплерівське картування новоутворень м‘яких тканин
  • ультразвукові дослідження органів грудної клітки(плевральна порожнина, легені, вилочкова залоза)
  • ультразвукові дослідженняновонароджених(внутрішні органи, щитоподібна залоза)
  • ультразвукові дослідженняшийної частини стравоходу, шлунка та дванадцятипалої кишки
  • мультипараметричне ультразвукове дослідження органів черевної порожнини
  • ультразвукове обстеження кишківника
  • ультразвукова еластографія печінки (точкова еластографія зсувної хвилі та двомірна еластографія зсувної хвилі в режимі реального часу)
  • ультразвукова компресійна еластографія утворень молочної та щитоподібної залоз

Ультразвукове дуплексне дослідження внутрішньочеревних судин аорти та клубових артерій та/або нижньої порожнистої вени та клубових вен

Ультразвукове дуплексне дослідження ниркових та/або вісцеральних судин

Ультразвукове дуплексне дослідження артерії статевого члена

Ультразвукове дуплексне дослідження печеристого тіла статевого члена

Ультразвукове дуплексне дослідження судин інших локалізацій

    • перфузія паренхіми щитоподібної та молочної залоз і ступінь васкуляризації вузлових утворень
    • доплерографія регіонарних лімфатичних вузлів
    • кольорове допплерівське картування та енергетичне допплерівське картування новоутворень м’яких тканин

Ультразвукове дослідження органів грудної клітки (плевральна порожнина, легені, вилочкова залоза) або черевної стінки

Ультразвукове дослідження пахвинної ділянки

Ультразвукове дослідження коліна

Ультразвукове дослідження шкіри та підшкірної тканини

Ультразвукове дослідження іншої ділянки тіла:
- Паращитоподібні залози
- Слинні залози
- Лімфатичні вузли

Функціональні дослідження жовчного міхура, жовчних протоків, підшлункової залози

Точкова еластографія зсувної хвилі печінки

Двомірна еластографія зсувної хвилі печінки в режимі реального часу

Компресійна еластографія утворень молочної залози

Компресійна еластографія утворень щитоподібної залози

Ультразвукове дослідження кишківника

Мультипараметричне ультразвукове дослідження органів черевної порожнини (УЗ-дослідження в поєднанні з доплерівським дослідженням та еластографією)

 

Прогресивним явищем стала співпраця та творчі зв’язки з професорсько-викладацьким складом вищого державного навчального закладу України«Буковинський державний медичний університет». Після навчання лікарі повертаються на робочі місця всебічно озброєні сучасними знаннями та практичними навичками. Успішно проводиться наукова робота з метою вивчення функції органів травної системи, сечовидільної системи, дослідження ролі енергетичного обміну в патогенезі хронічних захворювань печінки, визначення ступеня ризику в абдомінальній та ендокринній хірургії, визначення рівня змін в онкологічних хворих. Вивчаються проблеми важливі при онкологічній патології, при реабілітації дорослих та дітей груп ризику, у вагітних, в стоматології тощо.

Окрім того, відділ ультразвукової діагностики є учбовою базою для лікарів області, де проводяться практичні заняття та семінари, а донедавна і переривчасті курси з питань сучасної ультразвукової діагностики.

Аналізуючи роки діяльності від старту у 1991 році до сьогодні, ми маємо змогу побачити динаміку свого зростання, вкотре відчути гордість за спільні успіхи та досягнення, підсумувати виконану роботу, згадати пережите і переконатися, що попереду ще далека дорога з новими перспективами і можливостями

Неймовірної наснаги до подальшої роботи та вдосконалення, сил і переконання не зупинятися на досягнутому додає те, що нам довірили своє життя і здоров’я більшість мешканців краю. Сьогодні ми залишаємось потужним конкурентноспроможним закладом, маємо великий досвід. За кожною цифрою стоять зусилля, професіоналізм та турбота медичних працівників. Постійно проводиться дослідницька розробка і практичне удосконалення методів медичної візуалізації, є спільна мета покращити якість медичного обслуговування.

Сучасна медицина успішно лікує багато хвороб і цьому завдячують роботі лікарів відділу ультразвукової діагностики, яке стало найнеобхіднішим осередком медичної галузі нашого краю.

ПЕРЕЛІК ДОСЛІДЖЕНЬ, ЯКІ ПРОВОДИТЬ

ЛІКАР БІЛОУСОВА ЛЮДМИЛА ОЛЕГІВНА

Освіта: Чернівецька державна медична академія, спеціальність «лікувальна справа», 2004 рік
Стаж: загальний – 18 років, УЗД – 17 років
Категорія: вища

  • трансабдомінальні ультразвукові дослідження органів гепатобіліарної системи
  • печінка
  • жовчний міхур, жовчні протоки
  • підшлункова залоза
  • селезінка
  • трансабдомінальні дослідження сечостатевої системи у чоловіків
  • нирки, наднирники
  • сечовий міхур з визначенням залишкової сечі
  • передміхурова залоза
  • трансабдомінальні дослідження сечової системи у жінок
  • нирки, наднирники
  • сечовий міхур з визначенням залишкової сечі
  • дослідження поверхневих структур
  • щитоподібна залоза
  • молочна залоза
  • грудна залоза у чоловіків
  • лімфатичні вузли
  • м’які тканини
  • суглоби (колінний)
  • ультразвукове дуплексне дослідження
  • внутрішньочеревних судин аорти та клубових артерій
  • нижньої порожнистої вени та клубових вен
  • ниркових та/або вісцеральних судин
  • дослідження органів грудної клітки
  • плевральна порожнина
  • легені
  • дослідження новонароджених
  • внутрішні органи
  • щитоподібна залоза
  • спеціальні ультразвукові дослідження

(функціональні дослідження жовчного міхура, жовчних проток та підшлункової залози)

 

ПЕРЕЛІК ДОСЛІДЖЕНЬ, ЯКІ ПРОВОДИТЬ

ЛІКАР ЖУКОВСЬКА ВАЛЕНТИНА СЕМЕНІВНА

Освіта : Чернівецький державний медичний інститут, спеціальність «лікувальна справа», 1973 рік
Стаж: загальний – 48 років, УЗД – 32 роки
Категорія: вища

  • трансабдомінальні ультразвукові дослідження органів гепатобіліарної системи
  • печінка
  • жовчний міхур, жовчні протоки
  • підшлункова залоза
  • селезінка
  • трансабдомінальні дослідження сечостатевої системи у чоловіків
  • нирки, наднирники,
  • сечовий міхур з визначенням залишкової сечі
  • передміхурова залоза
  • трансабдомінальні дослідження сечової системи у жінок
  • нирки, наднирники
  • сечовий міхур з визначенням залишкової сечі
  • дослідження поверхневих структур
  • щитоподібна залоза
  • молочна залоза
  • грудна залоза у чоловіків
  • лімфатичні вузли
  • м’які тканини
  • дослідження органів грудної клітки
  • плевральна порожнина
  • легені
  • дослідження новонароджених
  • внутрішні органи
  • щитоподібна залоза
  • спеціальні ультразвукові дослідження

(функціональні дослідження жовчного міхура, жовчних проток та підшлункової залози)

 

ПЕРЕЛІК ДОСЛІДЖЕНЬ, ЯКІ ПРОВОДИТЬ

ЛІКАР КИРИЛЮК ОКСАНА ВАСИЛІВНА

Освіта : Буковинський державний медичний університет, спеціальність «лікувальна справа», 2008 рік
Стаж: загальний – 14 років, УЗД – 5 років
Категорія: друга

  • трансабдомінальні ультразвукові дослідження органів гепатобіліарної системи
  • печінка
  • жовчний міхур, жовчні протоки
  • підшлункова залоза
  • селезінка
  • трансабдомінальні дослідження сечостатевої системи у чоловіків
  • нирки, наднирники
  • сечовий міхур з визначенням залишкової сечі
  • передміхурова залоза
  • трансабдомінальні дослідження сечової системи у жінок
  • нирки, наднирники
  • сечовий міхур з визначенням залишкової сечі
  • дослідження поверхневих структур
  • щитоподібна залоза
  • молочна залоза
  • грудна залоза у чоловіків
  • лімфатичні вузли
  • м’які тканини
  • суглоби (колінний)
  • дослідження органів грудної клітки
  • плевральна порожнина
  • легені
  • дослідження новонароджених
  • внутрішні органи
  • щитоподібна залоза
  • спеціальні ультразвукові дослідження

(функціональні дослідження жовчного міхура, жовчних проток та підшлункової залози)

 

 

 

ПЕРЕЛІК ДОСЛІДЖЕНЬ, ЯКІ ПРОВОДИТЬ

ЛІКАР КОСТРИЦЯ АЛЛА МИХАЙЛІВНА

Освіта : Чернівецький державний медичний інститут, спеціальність «лікувальна справа», 1975 рік
Стаж: загальний – 47 років, УЗД – 32 роки
Категорія: вища

  • трансабдомінальні ультразвукові дослідження органів гепатобіліарної системи
  • печінка
  • жовчний міхур, жовчні протоки
  • підшлункова залоза
  • селезінка
  • трансабдомінальні дослідження сечостатевої системи у чоловіків
  • нирки, наднирники
  • сечовий міхур з визначенням залишкової сечі
  • передміхурова залоза
  • трансабдомінальні дослідження сечової системи у жінок
  • нирки, наднирники
  • сечовий міхур з визначенням залишкової сечі
  • дослідження поверхневих структур
  • щитоподібна залоза
  • слинна залоза
  • молочна залоза
  • грудна залоза у чоловіків
  • лімфатичні вузли
  • м‘які тканини
  • дослідження органів грудної клітки
  • плевральна порожнина
  • легені
  • дослідження новонароджених
  • внутрішні органи
  • щитоподібна залоза
  • спеціальні ультразвукові дослідження

(функціональні дослідження жовчного міхура, жовчних проток та підшлункової залози)

 

 

 

ПЕРЕЛІК ДОСЛІДЖЕНЬ, ЯКІ ПРОВОДИТЬ

ЛІКАР МАНИЛІЧ АЛЛА ВАСИЛІВНА

Освіта: Буковинська державна медична академія, спеціальність «лікувальна справа», 2000 рік
Стаж: загальний – 8 років, УЗД – 7 років
Категорія: друга

  • трансабдомінальні ультразвукові дослідження органів гепатобіліарної системи
  • печінка
  • жовчний міхур, жовчні протоки
  • підшлункова залоза
  • селезінка
  • трансабдомінальні дослідження сечостатевої системи у жінок
  • нирки, наднирники
  • сечовий міхур з визначенням залишкової сечі
  • матка та яєчники
  • дослідження з використанням внутрішньопорожнинних датчиків
  • інтравагінальні дослідження жіночих статевих органів
  • дослідження поверхневих структур
  • щитоподібна залоза
  • слинна залоза
  • молочна залоза
  • грудна залоза у чоловіків
  • лімфатичні вузли
  • м‘які тканини
  • суглоби (колінний)
  • ультразвукове дуплексне дослідження
  • внутрішньочеревних судин аорти та клубових артерій
  • нижньої порожнистої вени та клубових вен
  • ниркових та/або вісцеральних судин
  • дослідження органів грудної клітки
  • плевральна порожнина
  • легені
  • дослідження новонароджених
  • внутрішні органи
  • щитоподібна залоза
  • спеціальні ультразвукові дослідження

(функціональні дослідження жовчного міхура, жовчних проток та підшлункової залози)

 

ПЕРЕЛІК ДОСЛІДЖЕНЬ, ЯКІ ПРОВОДИТЬ

ЛІКАР ПЕТРЮК ТЕТЯНА АНАТОЛІЇВНА

Освіта: Чернівецький державний медичний університет, спеціальність «лікувальна справа», 1993 рік
Стаж: загальний – 29 років, УЗД – 25 років
Категорія: вища

  • трансабдомінальні ультразвукові дослідження органів гепатобіліарної системи
  • печінка
  • жовчний міхур, жовчні протоки
  • підшлункова залоза
  • селезінка
  • трансабдомінальні дослідження сечостатевої системи у чоловіків
  • нирки, наднирники
  • сечовий міхур з визначенням залишкової сечі
  • передміхурова залоза
  • трансабдомінальні дослідження сечової системи у жінок
  • нирки, наднирники
  • сечовий міхур з визначенням залишкової сечі
  • дослідження поверхневих структур
  • щитоподібна залоза
  • слинна залоза
  • молочна залоза
  • грудна залоза у чоловіків
  • лімфатичні вузли
  • м‘які тканини
  • суглоби (колінний)
  • ультразвукове дуплексне дослідження
  • внутрішньочеревних судин аорти та клубових артерій
  • нижньої порожнистої вени та клубових вен
  • ниркових та/або вісцеральних судин
  • дослідження органів грудної клітки
  • плевральна порожнина
  • легені
  • дослідження новонароджених
  • внутрішні органи
  • щитоподібна залоза
  • спеціальні ультразвукові дослідження

(функціональні дослідження жовчного міхура, жовчних проток та підшлункової залози)

 

ПЕРЕЛІК ДОСЛІДЖЕНЬ, ЯКІ ПРОВОДИТЬ

ЛІКАР СОРОКОЛІТНІЙ ВОЛОДИМИР МИКОЛАЙОВИЧ

Освіта : Чернівецький державний медичний університет, спеціальність «лікувальна справа», 1982 рік
Стаж: загальний – 40 років, УЗД – 33 роки
Категорія: вища

  • трансабдомінальні ультразвукові дослідження органів гепатобіліарної системи
  • печінка
  • жовчний міхур, жовчні протоки
  • підшлункова залоза
  • селезінка
  • трансабдомінальні дослідження сечостатевої системи у чоловіків
  • нирки, наднирники
  • сечовий міхур з визначенням залишкової сечі
  • передміхурова залоза
  • яєчки
  • трансабдомінальні дослідження сечової системи у жінок
  • нирки, наднирники
  • сечовий міхур з визначенням залишкової сечі
  • трансабдомінальні дослідження сечостатевої системи у жінок
  • нирки, наднирники
  • сечовий міхур з визначенням залишкової сечі
  • матка та яєчники
  • спеціальні ультразвукові дослідження

(функціональні дослідження жовчного міхура, жовчних проток та підшлункової залози)

 

ПЕРЕЛІК ДОСЛІДЖЕНЬ, ЯКІ ПРОВОДИТЬ

ЛІКАР ТІТКОВА СВІТЛАНА ВІКТОРІВНА

Освіта: Чернівецький державний медичний інститут, спеціальність «лікувальна справа», 1980 рік
Стаж: загальний – 42 років, УЗД – 32 роки
Категорія: вища

  • трансабдомінальні ультразвукові дослідження органів гепатобіліарної системи
  • печінка
  • жовчний міхур, жовчні протоки
  • підшлункова залоза
  • селезінка
  • трансабдомінальні дослідження сечостатевої системи у чоловіків
  • нирки, наднирники
  • сечовий міхур з визначенням залишкової сечі
  • передміхурова залоза
  • трансабдомінальні дослідження сечової системи у жінок
  • нирки, наднирники
  • сечовий міхур з визначенням залишкової сечі
  • дослідження поверхневих структур
  • щитоподібна залоза
  • слинна залоза
  • молочна залоза
  • лімфатичні вузли
  • м‘які тканини
  • дослідження органів грудної клітки
  • плевральна порожнина
  • легені
  • спеціальні ультразвукові дослідження

(функціональні дослідження жовчного міхура, жовчних проток та підшлункової залози)

 

 

ПЕРЕЛІК ДОСЛІДЖЕНЬ, ЯКІ ПРОВОДИТЬ

ЛІКАР ХОРОШАВІН ВОЛОДИМИР ВІКТОРОВИЧ

Освіта : Чернівецький державний медичний університетт, спеціальність «лікувальна справа», 1988 рік
Стаж: загальний – 34 років, УЗД – 23 роки
Категорія: вища

  • трансабдомінальні ультразвукові дослідження органів гепатобіліарної системи
  • печінка
  • жовчний міхур, жовчні протоки
  • підшлункова залоза
  • селезінка
  • трансабдомінальні дослідження сечостатевої системи у чоловіків
  • нирки, наднирники
  • сечовий міхур з визначенням залишкової сечі
  • передміхурова залоза
  • яєчки
  • статевий орган
  • трансабдомінальні дослідження сечостатевої системи у жінок
  • нирки, наднирники
  • сечовий міхур з визначенням залишкової сечі
  • матка та яєчники
  • дослідження з використанням внутрішньопорожнинних датчиків

(інтраректальне дослідження передміхурової залози та стінок прямої кишки )
(інтравагінальні дослідження жіночих статевих органів)

  • ультразвукове дуплексне дослідження
  • артерій статевого органу
  • печеристого тіла статевого органу
  • дослідження органів грудної клітки
  • плевральна порожнина
  • спеціальні ультразвукові дослідження

(функціональні дослідження жовчного міхура, жовчних проток та підшлункової залози)

 

 

 

ПЕРЕЛІК ДОСЛІДЖЕНЬ, ЯКІ ПРОВОДИТЬ

ЛІКАР БУЙМІСТР НАТАЛІЯ ІВАНІВНА

Освіта: Чернівецький державний медичний інститут, спеціальність «лікувальна справа», 1981 рік
Стаж: загальний – 41 рік, УЗД – 32 роки
Категорія: вища

  • ітрансабдомінальні ультразвукові дослідження органів гепатобіліарної системи
  • печінка
  • жовчний міхур, жовчні протоки
  • підшлункова залоза
  • селезінка
  • трансабдомінальні дослідження сечостатевої системи у чоловіків
  • нирки, наднирники
  • сечовий міхур з визначенням залишкової сечі
  • передміхурова залоза
  • трансабдомінальні дослідження сечостатевої системи у жінок
  • нирки, наднирники
  • сечовий міхур з визначенням залишкової сечі
  • матка та яєчники
  • дослідження поверхневих структур
  • щитоподібна залоза
  • слинна залоза
  • молочна залоза
  • грудна залоза у чоловіків
  • лімфатичні вузли
  • м‘які тканини
  • ультразвукове дуплексне дослідження
  • внутрішньочеревних судин аорти та клубових артерій
  • нижньої порожнистої вени та клубових вен
  • ниркових та/або вісцеральних судин
  • судин інших локалізацій
  • дослідження органів грудної клітки
  • плевральна порожнина
  • легені
  • дослідження новонароджених
  • внутрішні органи
  • щитоподібна залоза
  • спеціальні ультразвукові дослідження

(функціональні дослідження жовчного міхура, жовчних проток та підшлункової залози)

  • мультипараметричне ультразвукове дослідження органів черевної порожнини
  • точкова еластографія зсувної хвилі печінки
  • двомірна еластографія зсувної хвилі печінки в режимі реального часу
  • компресійна еластографія утворень щитоподібної залози
  • компресійна еластографія утворень молочних залоз
  • ультразвукове обстеження кишківника

Обладнання

Ультразвукова система Affiniti 70

 

Ультразвукова система EPIQ 7G, 2018 р/в.