Обласне Комунальне Некомерційне Підприємство

Чернівецький Обласний Медичний Діагностично-Реабілітаційний Центр

м. Чернівці, вул, Небесної Сотні, 5а

fb google

Пн-Пт: 8:00 - 18:00

Сб: 8:00 - 13:00

Фонокардіографія

У відділі функціональної діагностики працює багатофункціональний апарат "Bioset-8000 MB" від провідної фірми по випуску діагностичного обладнання, який гарантує високу точність вимірювань показників та відповідність Європейським стандартам. Це - інструментальний неінвазивний метод дослідження серцево-судинної системи, заснований на реєстрації та аналізі звуків, які виникають на протязі серцевого циклу.

Дослідження проводять лікарі Бережна Лариса Василівна та Шипіцина Людмила Іванівна.

Кабінет 509

ПОКАЗИ:

  • діагностика набутих та вроджених вад серця; спостереження в динаміці;
  • диференційна діагностика серцевих шумів неясного генезу.

ПРОТИПОКАЗИ: немає.

ПІДГОТОВКА ДО ОБСТЕЖЕННЯ: спеціальної підготовки не потребує. Пацієнти повінні з’являтись на обстеження з амбулаторною картою або з історією хвороби та попередніми заключеннями. Реєстрація проводиться після 5-10-тихвилинного відпочинку пацієнта. Перед записом ФКГ пацієнта оглядає лікар і намічає точки реєстрації (основні та додаткові). Реєстрація проводиться в лежачому положенні на спині; при необхідності ФКГ знімається в положенні на лівому боці, сидячи, стоячи. Реєстрація проводиться синхронно з ІІ відведенням ЕКГ.

ФКГ дозволяє охарактеризувати форму шума, співвідношення між тонами і шумами, час закриття та відкриття атріо-вентрикулярних та пів місяцевих клапанів. За допомогою ФКГ можна дати заключення про наявність тих чи інших набутих та вроджених вад серця, пролапсу мі трального клапана, функціонального систолічного шуму.

В Чернівецькій області цей метод дослідження широко використовується тільки в діагностичному центрі тому пацієнтів направляють всі лікувальні установи міста і області, а також лікарі-консультанти діагностичного центру