Обласне Комунальне Некомерційне Підприємство

Чернівецький Обласний Медичний Діагностично-Реабілітаційний Центр

м. Чернівці, вул, Небесної Сотні, 5а

fb google

Пн-Пт: 8:00 - 18:00

Субота, Неділя - ЗАЧИНЕНО

Лікар-офтальмолог Чернівецького обласного медичного діагностично-реабілітаційного центру, професор кафедри дитячої хірургії, отоларингології та офтальмології БДМУ Марина Карлійчук взяла участь у Світовому офтальмологічному конгресі.

04 вересня 2024

 З 16 по 19 серпня у м. Ванкувер (Канада) проходив 39-й Світовий офтальмологічний конгрес (World Ophthalmology Congress), в якому взяли участь представники 180 офтальмологічних товариств світу, міжнародні лідери та експерти. У черговий раз конгрес обєднав офтальмологів світу та надав площадку для навчання, спілкування й обміну досвідом та ідеями (фото 1, 2, 9).    

 

За дорученням правління Товариства офтальмологів України (ТОУ) та грантовій підтримці Міжнародної Ради Офтальмологів (International Council of Ophthalmology) лікар-офтальмолог Чернівецького обласного медичного діагностично-реабілітаційного центру, професор кафедри дитячої хірургії, отоларингології та офтальмології БДМУ Марина Карлійчук представила ТОУ на засіданні Генеральної Асамблеї Міжнародної Ради офтальмологів та у церемонії урочистого відкриття Світового офтальмологічного конгресу (фото 3, 4, 5).

Щирі вітання та слова підтримки нашій країні та офтальмологам України прозвучали від Президента Міжнародної Ради офтальмологів - професора Neeru Gupta (фото 6), одного з провідних сучасних глаукоматологів, колишнього президента Всесвітньої глаукомної Асоціації (WGA), №2 зі списку найбільш впливовіших офтальмологів світу - професора Університету Каліфорнії (Сан Дієго) Robert N.Weinreb (фото 7), Президента Всесвітньої глаукомної Асоціації - професора Ningli Wang, професора офтальмології Університету Ноттінгема – Harminder Dua, Голови наукового комітету конгресу, Президента Китайського офтальмологічного товариства - професора Ke Yao та інших (фото 8).     

 

Карлійчук Марина представила усну та постерну доповідь на тему: «Товщина решітчастої пластинки склери та ретроламінарна міграція силіконової олії після вітректомії при проліферативній діабетичній ретинопатії» (фото 10, 11).

 

Неймовірна атмосфера конгресу створила чудові умови для навчання та дискусій, нових професійних звязків та освітніх можливостей, що загалом сприяє обєднанню нових знань і практичної діяльності для покращання як допомоги нашим пацієнтам, так і професійного розвитку офтальмологів.