Обласне Комунальне Некомерційне Підприємство

Чернівецький Обласний Медичний Діагностично-Реабілітаційний Центр

м. Чернівці, вул, Небесної Сотні, 5а

fb google

Пн-Пт: 8:00 - 18:00

Сб: 8:00 - 13:00

Моніторинг перебігу вагітності

12 грудня 2023

Продовжуємо тему планування вагітності та моніторингу її перебігу. І поговоримо про генетичні та ультразвукові дослідження.

Та, щоб оперувати найточнішою інформацією, ми звернулись за відповідями до завідуючої обласного центру антенатальної охорони плоду та медичної генетики ОМДРЦ - Максіян Ольги Іполітівни.

«Насправді сьогодні лікарі доказової медицини радять багатьом, якщо не всім, парам звертатися до генетика на етапі планування вагітності. Це справді може вберегти здоров’я майбутньої дитини від багатьох патологій та захворювань, а також зробити вагітність щасливою і спокійною.

Та існують випадки, коли звернутись до лікаря-генетика парі чітко рекомендовано.

Що ж стосується пренатальної ультразвукової діагностики, то це один з найінформативніших методів діагностики, який має ряд переваг:

* висока інформативність

* безпека для плода і матері

* безболісність проведення обстеження

* можливість не тільки встановити наявність вагітності і спостерігати за процесами росту та розвитку дитини

* своєчасно виявити завмерлу та позаматкову вагітність

* запідозрити наявність вродженої і хромосомної (хвороба Дауна та ін.) патології.

Під час дослідження оцінюється стан та розташування плоду, кількість навколоплідних вод, які дають змогу плоду рухатись.

Уявіть, що до 32 тижнів у плода вже розвинені всі життєво важливі органи, всі 5 відчуттів - він бачить світло, що просвічується через черевну порожнину матері, чує звуки, які доносяться ззовні, відчуває запах та смак навколоплідних вод, в нього вже розвинута тактильна чутливість.

А для того, щоб отримати повну інформацію про стан та розвиток своєї майбутньої дитини, звертайтесь до висококваліфікованих спеціалістів обласного діагностично-реабілітацію центру, які здійснюють дослідження на апаратах експертного класу з побудовою об'ємного зображення в ЗD-4D режимі. Тому ви зможете познайомитися зі своїм малюком на зовсім ранніх термінах.»

Плануйте, плекайте та будьте здорові зі своєю малечею!

Слава Україні!

ОМДРЦ

Ваше здоровʼя - наш пріоритет!