Обласне Комунальне Некомерційне Підприємство

Чернівецький Обласний Медичний Діагностично-Реабілітаційний Центр

м. Чернівці, вул, Небесної Сотні, 5а

fb google

Пн-Пт: 8:00 - 18:00

Сб: 8:00 - 13:00

Мультипараметричне ультразвукове дослідження

13 квітня 2021

 Актуальним на даний момент є проблема медикаментозного навантаження на органи та системи організму після перенесеного захворювання на COVID19. Після одужання пацієнти можуть ще тривалий час відчувати наслідки хвороби – на легенях, серці, внутрішніх органах, нирках і навіть психічному здоров’ї.

Кількість людей, які потребуватимуть тривалого медичного нагляду, зростає. А це – нові виклики для медичної спільноти, до яких ми готові!
 
Трендом розвитку сучасної ультразвукової діагностики є мультипараметричний підхід. Мультипараметричний принцип у сучасній ультразвуковій діагностиці (мп-УЗД) дифузних захворювань печінки (ДЗП) – це сукупність новітніх УЗ технологій разом із відомим анатомічним скануванням у В-режимі та допплером в поєднанні з еластографією, які дають можливість виявляти дифузні захворювання печінки на самій ранній стадії, а також всебічно характеризувати ці ураження одночасно під час одного візиту пацієнта до лікаря:
 
• ультразвукове дослідження органів черевної порожнини допомагає оцінити розміри та структуру внутрішніх органів (печінки, жовчного міхура, підшлункової залози, селезінки), судинної системи, наявність та ступінь патологічних змін;
• допплерографічні дослідження кровотоку у ворітній, селезінковій, печінкових венах, печінковій та селезінковій артеріях дозволяють уточнити наявність портальної гіпертензії та провести диференційну діагностику між різними патологічними станами;
• еластографічне дослідження проводять з метою оцінки ступеню еластичності печінки, яке є надійним показником для оцінки фіброзу печінки.
 
Мультипараметричне ультразвукове дослідження проводиться у відділі ультразвукової діагностики. Звертатися за телефоном (0372) 53-12-86.