Обласне Комунальне Некомерційне Підприємство

Чернівецький Обласний Медичний Діагностично-Реабілітаційний Центр

м. Чернівці, вул, Небесної Сотні, 5а

fb google

Пн-Пт: 8:00 - 18:00

Сб: 8:00 - 13:00

Що таке гелітоз?

26 січня 2024

Давайте поговоримо про проблему, про яку, зазвичай, людям, що з нею зіштовхуються, говорити незручно і вона приносить немало дискомфорту у повсякдення життя.

Мова піде про гелітоз.

Про характерні ознаки даного стану та методи лікування нам розповіла завідувач амбулаторно-поліклінічного відділення ОМДРЦ, лікар-гастроентеролог - Габак Ліна Павлівна.

«Гелітоз - відомий також, як пахучий подих чи неприємний запах з роту. Це явище може бути результатом різних факторів, включаючи бактеріальні, або грибкові інфекції в порожнині рота, проблеми зі здоров'ям ясен, неправильного догляду за порожниною рота.

Однією з основних причин гелітозу є активність бактерій у ротовій порожнині. Мікроорганізми, що природньо присутні в роті, розкладають залишки їжі та виробляють сірководень, амінокислоти та інші хімічні сполуки, які можуть мати неприємний запах.

Здоров'я ясен також впливає на гелітоз. Гінгівіт або пародонтит можуть спричинити кровоточивість та неприємний запах. Регулярна гігієна порожнини рота, чищення зубів та використання ниток допомагають попереджувати ці проблеми.

Гелітоз може бути індикатором певних захворювань, таких як захворювання шлунково-кишкового тракту, чи ротової порожнини.

Тому, для подолання гелітозу необхідно розібратися з реальною причиною даного стану!

Для цього у нашому центрі працюють кваліфіковані лікарі :

- гастроентеролог, який визначить,чи повʼязаний гелітоз з проблемами ШКТ та призначить потрібне лікування

- оториноларинголог - можливо ця проблема повʼязана з захворюваннями ЛОР-органів

- пульмонолог - а можливо ваші легені потребуть допомоги.»

Саме тому, якщо Ви зіштовхнулися з такою неприємністю - не зволікайте, завітайте на консультацію до наших спеціалістів і проблема гелітозу буде вирішена=)

Доброго Вам здоровʼя і свіжого подиху!

Слава Україні!

ОМДРЦ

Ваше здоровʼя - наш пріоритет!