Обласне Комунальне Некомерційне Підприємство

Чернівецький Обласний Медичний Діагностично-Реабілітаційний Центр

м. Чернівці, вул, Небесної Сотні, 5а

fb google

Пн-Пт: 8:00 - 18:00

Сб: 8:00 - 13:00

Випадкове дублювання медичних карт.

09 листопада 2021

Іноді в електронній системі охорони здоров’я трапляється дублювання медичних карт. Наприклад, коли медпрацівники замість того, щоб оновити інформацію в актуальній карті, реєструють людину як нового пацієнта і створюють дублікат. Скажімо, пацієнт до 14 років був зареєстрований у системі за свідоцтвом про народження, потім отримав паспорт і лікар вніс про нього дані як про нового пацієнта.

Під час вакцинації медичний працівник може випадково внести запис про щеплення до неактуальної або дубльованої карти, і в результаті в пацієнта не генерується COVID-сертифікат.

Що робити в такому випадку❓

 

️По-перше, пацієнту слід переконатись, що його дані справді внесли в неактуальну карту. Це можна зробити у сімейного лікаря або оператора контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.

️По-друге, потрібно подати офіційне звернення до НСЗУ про об'єднання реєстраційних даних. Звернення може бути в довільній формі, у ньому слід зазначити актуальний номер паспорта та індивідуальний податковий номер. Копії цих документів потрібно додати до звернення.

 

Документи можна відправити двома способами:

1️Звичайною поштою за адресою проспект Степана Бандери, 19, м. Київ, 04073

 

2️Електронною поштою на скриньку info@nszu.gov.ua.

❗️Зверніть увагу: у зверненні треба просити саме об'єднати дані, а не видалити один із записів, адже разом з записом буде видалена і медична історія, яка до нього прикріплена.

Щоб такого не траплялося, при зміні документів нагадайте лікарю, щоб він актуалізував ваш існуючий запис, а не створював новий.