Обласне Комунальне Некомерційне Підприємство

Чернівецький Обласний Медичний Діагностично-Реабілітаційний Центр

м. Чернівці, вул, Небесної Сотні, 5а

fb google

Пн-Пт: 8:00 - 18:00

Сб: 8:00 - 13:00

Як укласти декларацію з лікарем

03 листопада 2021

 #НСЗУдляПацієнта
 
Чи існує електронна база лікарів первинної ланки, з якими можна укласти декларацію? Таке питання часто ставлять у коментарях. Всі дані про заклади ПМД, які мають договір з НСЗУ, про кожного лікаря, який працює в цих центрах, поліклініках та амбулаторіях, містяться в електронній системі охорони здоров'я. Це - відкрита інформація. Знайти її можна на нашому дашборді “Електронна карта місць надання первинної медичної допомоги”  https://nszu.gov.ua/e-data/dashboard/pmd-map.
 
1. Щоб скористатися аналітичною панеллю, перейдіть до першого розділу, власне карти.
 
2. У фільтрах ліворуч оберіть область, зазначте тип населеного пункту або введіть в полі пошуку назву населеного пункту, який вас цікавить.
 
3. У фільтрі “Договір з НСЗУ оберіть “З договором”.
 
4. Якщо вам відома назва конкретного медичного закладу, оберіть його в таблиці під картою або введіть назву у фільтрі “Надавач послуг”. Відразу побачите перелік амбулаторій та їх контакти.      Можна також натиснути на потрібну амбулаторію на карті чи в таблиці, розташованою нижче карти.
 
5. У таблиці, розташованої праворуч від карти, побачите список усіх лікарів первинки, які приймають у тому закладі, який ви обрали.
 
6. Там також вказана спеціалізація лікаря ПМД - терапевт, педіатр чи сімейний лікар, та інформація про кількість декларацій, які вже має цей лікар, та їх ліміт. Тобто якщо навпроти прізвища стоїть ✅, то лікар уже набрав оптимальну кількість пацієнтів, якщо ⬆, то ще ні.
 
7. Подати декларацію можна до лікаря, навпроти прізвища якого на дашборді стоїть стрілочка вгору. 
 
  • Якщо дашборд показує, що у вашому населеному пункті всі лікарі первинки вичерпали ліміт, то зателефонуйте до цього закладу, щоб уточнити, чи можна подати декларацію.Якщо лікаря обрати неможливо, пацієнт має право звернутися до місцевої влади, яка є власником закладів охорони здоров’я, або в місцевий департамент охорони здоров’я. Там мають надати роз’яснення, як пацієнту реалізувати його право на вибір лікаря.
8. Користуватися дашбордом зручніше з комп’ютера, ніж зі смартфону. Тим, кому не до вподоби електронні інструменти можуть зателефонувати до контакт-центру НСЗУ. Номер 16-77 - безкоштовний. Оператор контакт-центру допоможе знайти необхідну інформацію.